Zsibvásáron jártunk, ahol bukósisakot vásároltam

Te jártál már ilyen helyen? Én nem is gondoltam volna, hogy milyen szuper dolgokat lehet vásárolni. Már régóta tervezzük, hogy egyszer elmegyünk, de még soha nem volt rá alkalmunk, valami mindig közbe jött. Most végre eljutottunk.flea-market-343123_1280

Ezek a vásárok tényleg arról szólnak, hogy az ember mindent megkaphat,a mit csak szeretne. Igazából különösebb dolgot nem is akartunk vásárolni, inkább csak nézelődni mentünk, és hogy lássuk, miket lehet kapni. bevallom őszintén, kellemes csalódás volt számomra.

Miket vásároltunk

Gondolhatjátok, miket vásároltunk. Úgy tudom leírni neked ezt a vásárt, mintha egy gyereket bevinnél a játékboltba. Én nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent lehet találni, ennyi más számára felesleges dolgot, ami viszont nekem, neked, másnak hasznos lehet.

Persze azért nem tértünk haza mi sem üres kézzel. Már régi nagy vágyam volt, hogy legyen egy fonott bevásárló kosaram. De persze nem a hagyományos ovális alakúra vágytam, hanem olyanra, ami téglalap alakú, hiszen ebbe sokkal több mindent bele lehet pakolni, és nekem ez a forma sokkal jobban tetszik. Miután már volt kosaram, ami üres volt, így gondoltam, már rakatok is bele valamit, ha esetleg vásárolunk.

A párom egy majdnem új bukósisakot talált magának, amibe teljesen beleszeretett. Persze, csak tervben volt, hogy majd egyszer vesz egy másikat, de annyira oda volt érte, hogy ez fekete, és olyan rikító zöld színű, amilyet már annyira szeretett volna. Persze, ő ezt vásárolta meg magának, de ezt nem én cipeltem az új kosaramba.

Még végül pár dolgot vettünk, ami otthonra szükséges volt, de it most nagyon kedvezően tudtuk megvenni.

Régi vágyam volt még, egy olyan darál, amivel nem csak diót, hanem mást is tudok darálni, olyasmire, ami a rizst is le tudja darálni. Azt nem tudtam, hogy milyen is ez a dolog, amíg az egyik helyen nem került a kezembe valami daráló valahogyan. Kiderült, hogy ez az a valami, egy kézi malom. Azt hittem káprázik a szemem. Ez, egy malom? Nem értettem a dolgot. Mire kedvesen felvilágosítottak, hogy ha oda beteszem a magot, itt megőrli…hát nevetséges áron vásároltam meg, mindössze 1000ft volt. Tudom hihetetlen, de tényleg. Ezzel mindent tudok darálni majd, rizst, napraforgót, akár mákot, és még sok féle másik magot.

Ezzel a szerzeménnyel már a kosaramba téve távoztunk a vásárból.
Mind a ketten elégedetten tértünk haza, az új szerzeményeinkkel. Én alig vártam, hogy elmossam a darálót, és ki is próbálhassam. Míg száradt, a kosarat is lecsutakoltam a kádban egy kicsit, mégis csak poros volt, egy jó zuhany után teljesen új életre kelt.

Párom Zoli, alig várta, hogy kipróbálhassa az új sisakját. Persze, azért erre is ráfért egy kis mosás, így a belső részét, ami kivehető volt, beáztatta, a külső részét pedig jó habos szivaccsal lemosta. Az is új életre kelt a keze alatt. Ez után azért befújta valami fertőtlenítő sprével, amit ilyenkor azért ajánlatos használni. Boldog volt, mikor mindennel végzett, már majdnem el is indult, hogy kipróbálhassa az új szerzeményt, én emlékeztettem, hogy a belseje még a vízben ázik, így el kell halasztani a motorozást. Mind a ketten örültünk az új szerzeményeknek, valószínű, hogy legközelebb is el fogunk menni hasonló vásárba.