Újság felhasználása, napelem pályázat

Ha van időm, szeretek mindig új kreatív dolgokat megtanulni. Tudod mi a legújabb hobbim most? A kosár fonás. Nem is akár milyen ám, nem a hagyományos vesszőből font, bár tudom, hogy az az igazi, hanem a most divatos papírfonás.

A kreatív ötletek

Azt gondolom igen hasznos, és jó dolog, ha valakinek megfelelő kézügyessége van, mert sok mindenre tudja hasznosítani. Legyen szó akár egy ajándékról, vagy valamilyen alkalomról, mondjuk karácsony, vagy születésnap, névnap… Mindig jó ötlet a kézzel készített ajándék. Sőt bevallom, igyekszem a gyerekeknek is ezt mondani, hogy inkább készítsenek valamit kézzel, ne pedig vegyenek valamit, mert az nem olyan. Az nem került semmi „fáradságos munkába” csak annyiba hogy bement a boltba, és megvásárolta. Szóval ezzel nem igazán értek egyet. Én sokkal jobban támogatom, és örülök annak, ha valamit készítenek. Sok jó ötletet találnak akár az internet segítségével, vagy mondjuk a könyvekével. Mert nem is egy kreatív könyvünk van.

Van egy fajta kis füzetke, minden féle kreatív tevékenységi formából van egy. Ezeket gyűjtögetem, néha ha lehetőségem van rá, akkor vásárolok egyet egyet. Ezekből lehet nagyon jó ötleteket meríteni.

A legújabb hobbisolar-power-283775_640

A barátnőm kezdet el a papír fonással foglalkozni. Engem annyira nem vonzott, mert így voltam vele, hogy majd megtanulom a hagyományos módon, az sokkal jobb lesz. Igen ám, de nem úgy működik, hiszen igen csak kevesen tudnak manapság fonni.

Anna egyik alkalommal áthívott, hogy beszélgessünk egy kicsit, és akkor mutatta meg a művét. Hát ha csak úgy látom, és nem fogom meg, nem tapinthatom, fel sem tűnt volna, hogy nem fából van. Néztem is rá értetlenül, hogy hogyan csinálta?

Akkor kiderült, hogy ő is nemrég tanulta az új technikát, a papírfonást, és hogy semmi nem kell hozzá csak papír, de az nagyon sok. Gondoltam is magamban, abból nincs hiány, hiszen a párom sok esetben vásárol napilapokat, amik ebből készülnek.

Meg is beszéltük, hogy másnap elmegyek hozzá reggel egy kupac újsággal, és ő megmutatja nekem, hogy mi hogyan készül. Nagyon kíváncsi voltam, hiszen ezt még nem tudtam, viszont igazán érdekelt. Az újság kötetet az asztalra tettem, és egy jó meleg kávéval kezdtünk. Az egyik újság cím oldalán a napelem pályázat volt. Gondoltam is magamban, gyorsan átfutom, és megnézem, hogy mit is írnak róla. Igen ám, de elfeledkeztem róla, hogy ezek az újságok majdnem egy évesek, így feleslegesen böngészem.

Hát messze nem olyan szépek még a kosaraim, mint a barátnőmé, de nagyon remélem, hogy őszre már én is igen csak szépeket fogok készteni.