A magánnyomozó maga a kreativitás

Ha a kreativitás szó az eszünkbe jut, azonnal művészetekre gondolunk, mint a festészet, az építészt, vagy akár a zene. Pedig nem csak ezeken a területeken lehet kreatív az ember.

Manapság egyre több szerepe van az életben a gyakorlati kreativitásnak, egyre többször szükséges, hogy az ember minden képzelőerejét összeszedje, hogy egy hétköznapi, gyakorlati kérdést megoldjon.

Ez most onnan jutott eszembe, hogy a minap beszélgettem egy barátommal, aki egy vitás ügyéhez magánnyomozó segítségét kérte és vette igénybe. Ajánlotta figyelmembe ezt a fantasztikus magánynyomozó irodát Budapesten, ahol elképesztő leleményességgel járnak utána a dolgoknak, és olyan fantasztikus eszközöket vetnek be, amikről az ember csak filmekben, vagy városi legendákban hall.

Ami a folyamat fő kreativitását adja, hogy sokszor előre teljesen kiszámíthatatlan helyzetekbe kerülnek, melyeket a lehető legnagyobb hatásfok elérése érdekében mindenképpen nagyon kreatív eszközökkel és viselkedéssel kell megoldani. Ilyenkor az átlagember számára sokszor elképzelhetetlen módokon jutnak a helyzet végére, ennek köszönhető, hogy észrevétlenek tudnak maradni, de mégis megtudják a kívánt információt!

Lényegében, így jobban belegondolva az egyik legnagyobb kreativitást igénylő szakma, és mégsem ez jut eszünkbe, amikor ezzel a szóval kapcsolnánk össze egy hivatást! Sőt, sokan, mikor a magánnyomozó szóba került, azt hiszik, ez valójában csak a filmvásznon létezik, pedig a való életben is sok kiváló magánnyomozó praktizál.

Szóval tisztelegjünk egy percig a gyakorlati kreativitás előtt is, és értékeljük a fantasztikus teljesítményű magándetektíveket!