Légy kreatív a konyhádban is!

Gondolom te is szeretnéd feldobni kicsit az otthonodat. Rengeteg kis aprósággal el tudod ezt érni. Vehetsz kiegészítőket, képet a falra, növényeket a sarokba. Na de a konyhádhoz hogy látnál neki?

Ebben szeretnék neked pár hasznos tippet adni.

  1. Legyen minden összhangban. Próbálj 2-3 összeillő színt választani, amik dominánsak lesznek. Itt legfőképp arra kell figyelned, hogy a meglévő konyhabútorodhoz menjen az a pár dolog, amit vásárolsz. Azért fontos ez, mert a konyhabútorod színe a leginkább meghatározó ebben a helységben. Ezt követi a fal színe, amit azért valljuk be, könnyebb átfesteni más színre, mint megvenni egy új konyhabútort.
  2. Igyekezz nem túlzsúfolni a konyhádat. Lehet kicsi vagy nagy, mindkettőt túl lehet zsúfolni, persze a kisebbet könnyebben. Írtam, hogy szerezz be kis kiegészítőket, amik feldobják a konyhádat, de ne vegyél meg mindent, ami tetszik és odaillik, mert hirtelen sok lesz és nem lesz jó a végeredmény. Hagyj teret magadnak és a kiegészítőknek is, hogy érvényesülni tudjanak, különben el fognak veszni, és ha az ember belép a konyhába, azt se fogja tudni, hova nézzen, és csak megzavarodik.
  3. Feldobhatod a konyhabútorodat is! Találj ki valamit, amivel nem rongálod meg, de mégis egyedivé teszed vele.

A lényeg, amit szeretnék, hogy tudatosuljon benned, az a konyhabútor kulcsfontosságú szerepe. Ha van egy konkrét elképzelésed a konyhádat illetően, akkor először válaszd ki a konyhabútorodat és cseréld le a régit. Ha a meglévőt nincs kereted lecserélni, akkor újítsd fel! Vagy ha nem annyira vészes, igazítsd hozzá a kiegészítőket. Fontos, hogy ne összevisszaság legyen, hanem harmónia és összhang! E nélkül akármilyen jó dolgokat vásárolsz a konyhádba, ha azok nem illenek egymáshoz és a konyhabútorod vagy a konyhád stílusához, akkor nem lesz esztétikus.

Szeretném, ha a te konyhád kitűnne a többi konyha közül! Legyen különb a te konyhád!

Kreatív konyhabútor
Kreatív konyhabútor

Én például úgy igyekszem egyedivé tenni a saját konyhámat, hogy a barna, bézs és a kiwi zöld színek uralkodjanak. Ezt ráadásul úgy teszem, hogy nem egy helyen van minden barna, bézs vagy kiwi zöld kiegészítő, hanem arányosan el vannak osztva, így képeznek egy harmonikus egységet a konyhámba. Az is sok életet visz a konyhába, ha például dísznövényeket helyezel el a konyhabútorod tetején például. Megtöri a konyhabútor tetejének egyenes és unalmas vonalát. De ha növényeket nem is szeretnél felrakni a tetejére, mert ugye akkor mindig fel kell mászni, ha meg szeretnéd locsolni, akkor elég, ha üres kaspókat raksz rá, az is nagyon fel tudja dobni. Ne félj változtatni! Kérd ki több ember véleményét is, és légy kreatív! De persze ezt nem muszáj neked egyedül megcsinálni, egy baráti vagy családi munka-napnak is kinevezheted!