Kreativitással minden megoldható, még a szerelő elhelyezése is

Komoly kreativitásra volt szükségem ahhoz, hogy mit is mondjak a szerelőnek, hová tegye az újdonsült klímánkat. Általában nem jelent gondot a kreativitás az életemben, hiszen a munkám is ezzel függ össze, nehezen lehetne írni kreativitás nélkül. Na meg ugye ki csinálná a gyerekeknek az oviba és a suliba a díszletet, ha nem én. Most azért meggyűlt a bajom a klíma felhelyezéssel. Amúgy is kicsi a hely, mindenhol van valami, például egy játék hever szanaszét vagy egy fél zokni, vagy mindenhol van valaki, ugyanis négyen vagyunk erre a kis lakásra, ami ugye csak azért tűnik kicsinek, mert mindenhol van valami. Kezd eluralkodni a kezelhetetlen kupleráj a lakásban. Nem elég, hogy én is és a párom is itthon lesz aznap, amikor jön a szerelő, de még a gyerekek is, merthogy épp betegek és valószínűleg két nap múlva is azok lesznek. Így hát valahogy be kell zsúfolnom pluszban egy szerelőt és egy klímát.

Azért haszonnal is jár ez a tortúra, merthogy át kell alakítani a lakást, vagy ha nem is az egészet, akkor legalább a nappalit, ahová kerül a légkondi. Az átalakítás oka pedig, hogy mindenhol van valami a falon is, dobozok, nem használt cuccok. Elérkezett a pillanat, hogy kivágjam a felesleget, mert már amúgy is ránk fér egy kis újítás. Minderre van két napom, a férjem közben dolgozik, csak a szerelésre tud hazajönni, a gyerekek meg betegek és akkor én még nem is csináltam semmit, nemhogy a munkámat, az itthoni teendőket sem. Arra jutottam, hogy az informatikai zseni apukámat kérem meg, hogy valahogyan csinálja bele a gépbe a lakás tervrajzát méretarányosan és hozzá a bútorokat is, sőt még nyomtassa is ki nekem, mert körülbelül ennyire értek hozzá. Ha már kinyomtatta, akkor tudom csúsztatgatni a bútor maketteket a papíron, hátha így találok megoldást arra, hogy hogyan lehetne a helyet még jobban elosztani és a klímát felhelyezni.

A légkondira meg már azért van szükség, mert ez lesz a harmadik telünk úgy, hogy amikor beindulnak a mínusz fokok, akkor még mindig nincsen fűtés az épületben egyébként sehol, mert ilyen remek ez a központi fűtéses rendszer. Nemcsak télen okoz gondot a nem megfelelő hőmérséklet, hanem nyáron is, amikor a napsugarak annyira felmelegítik a szobákat, hogy a levegőztető se nyújt tartós segítséget. Elhatároztuk hát, hogy szükségünk van valamiféle megoldásra. Éppen jókor hívott a legjobb barátnőm, hogy elromlott náluk a nemrég beszerelt klíma és én hátha tudok valami jó megoldást. Persze fogalmam sem volt erről az egészről, mert ugyan felmerült bennem, hogy a klíma jó lenne nyárra, de hát akkor még mindig ott a tél és inkább melegem van, minthogy fázzak, vagyis csak télre kerestem valamiféle megoldást. ’Hálistennek a legjobbkor jött a telefonhívás, mert így elkezdtem keresgélni a barátnőmnek egy klímaberendezést. Hosszas keresgélés után végül visszatértem az első oldalra, ami már akkor is jónak tűnt, ez volt az Intensa weboldala. Nemcsak azért jött jól ez az oldal, mert a barátnőmnek találtam egy megbízható céget, hanem azért is, mert megtudtam, hogy lehetséges a klímával való fűtés és ez lenne a tökéletes megoldás az én problémámra. Nem kellene, sokáig önmagában fűtsön, csak egy hónapot, amíg összeszedi magát a központi fűtőrendszer. Ám, ha nekem ez nem lenne elég, arra is lenne lehetőségem, hogy egy speciális módon és persze több klíma igénybevételével megoldjam a fűtést teljesen a lakásban. Természetesen ez külön megbeszélést feltételez, de az oldalon megtalálhatók egyszerűen klíma árak szereléssel. Elképzelni se tudtam volna, hogy az események ilyen hirtelen fordulatot vesznek. Először is beszámoltam mindenről a nem sokkal később hazaérő férjemnek, aki nagyonis szimpatizált az ötletemmel és elhatároztuk, hogy meg is rendelünk egy inverteres klímát hűtő-fűtő funkcióval. Megnézegettük együtt a klímák árait, amihez tartozott szerelés is. Végül kiválasztottuk a páromnak tetsző darabot és persze azt, amelyikre a gyerkőcök egyből ráböktek, de jól böktek, merthogy valóban az lett a választott.

Most, hogy én már mindent tudtam a klímákról, még az árukat is, felhívtam a barátnőmet és elmeséltem neki, hogy megrendeltünk egy klímát az Intensától, így neki is merem ajánlani ezt az oldalt, mert mind tudjuk a férjemről, hogy rettentően alapos, rossz választása soha sincsen, mint látjátok én se voltam rossz választás a számára. A lényeges információkat, amiket megtudtam, egyből el is mondtam. Fontos volt tudnia, hogy az inverteres klíma hűtő-fűtő funkcióval is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy temperál télen, nyáron. Emellett energiafelhasználását tekintve is nagyon hasznos, minimális teljesítményfelvétellel indul, és 50%-on is képes dolgozni. Természetesen az is fontos szempont, hogy megfelelő energiafelhasználású legyen, ugyanis az embernek a pénztárcájára is kell gondolni, az Intensa klímája igazán energiatudatos, a pénztárcánkat nem bántja, sőt. Nemcsak hosszú távon ment meg pénzt, hanem már rögtön a vásárláskor is számtalan kedvezményt kínálnak vásárlóik számára, ami nekünk is sokat segített. Az egyszeri nagyobb kiadás egyébként az évek során visszatérül éppen a kiváló energiafelhasználása révén.

Nagyon boldoggá tett, hogy nemcsak magunkon tudtam segíteni, hanem a barátnőm problémáját is igazából megoldottam. Így már könnyű lélekkel térhettem vissza a szervezéshez, hogy mit és hova csoportosítsak át. Kiskoromban rengeteget segítettem édesapámnak a költözésekkor, mert sajnos, mi sokat költöztünk. Ám most ez is hasznossá válik, mert nem kellenek szakemberek, magam is le tudom glettelni a foltokat, le tudom festeni úgy a falat, akár egy mesterember és még talán a világítást is meg tudnám szerelni, ha nagyon akarnám. Fizikai erőm hiányában sem vagyok, bár azért kelleni fog a segítség a bútorok mozgatásában.

Egyedül klímát szerelni nem tudok, de szerencsémre az Intensa egy kiváló csapatot biztosít ennek a problémának a megoldására, ennek ára szintén megtalálható az oldalon. Nem csapnak be, minden költségről tájékoztatnak. Elvégre már több, mint 25 éve vannak a pályán. A szállítás még egy kardinális kérdés a mi szempontunkból, ugyanis az agglomerációban lakunk és már számtalanszor előfordult, hogy utólag derült ki, hogy idáig mégse tudják vállalni a szállítást vagy dupla annyiért teszik azt. Az Intensanál az országos szervizhálózatnak köszönhetően ez sem okoz gondot és bármily egyéb felmerülő költség nélkül megússzuk a fuvarozást. A későbbiekben arról sem kell nekünk gondoskodni, hogy a szervizelést hogy oldjuk meg, mert a karbantartást is vállalja a cég.

Végül a szobát is sikerült úgy kitalálnom, hogy két nap alatt is kivitelezhető legyen a teljes átalakítás és elférjen az új gépezetünk. Talán, de csak talán azt is sikerült megoldanom, hogy a szerelő is elférjen, de ha mégsem, akkor a nyakunkba kapjuk. Viccet félretéve, már alig várom, hogy beüzemelhessem a légkondit és ezáltal teljesüljön egy nagyon régi vágyam.