Kreativitás és biztosítás egyszerre?

A kreativitás szerintem egy olyan tudatállapot, ahol az eddigi összes tapasztalat, és az intuitív, ismeretlenbe nyúló képesség egyszerre van jelen. Az élet minden területén lehet alkalmazni a kreativitást, mert nem egy adott témához kapcsolódó dologról van szó, hanem egy állapotról, ami bárhol kamatoztatja tó. Természetesen az imént említett tapasztalatok összessége egyszerre jelenti az önismeretet és az adott területen szerzett benyomásokból lévő tanulást is. Vagyis pl. akkor tudsz zeneileg kreatív lenni, ha valamennyire tudsz egy hangszeren játszani, és/vagy ismered a zeneelméleti alapokat. Befektetett energia nélkül a kreativitás nincs kellőképpen kihasználva.

És pénzügyi szempontból hogyan lehet kreatívnak lenni? A válasz véleményem szerint egészen egyszerű: a pénzügyi kreativitás akkor működik, ha pénz használatán kívül oldunk meg valamit. Itt persze nem a lopást értem, hanem mondjuk ajándék szempontjából, ha nem veszel valamilyen ajándékot, hanem te magad készítesz el valamit. Persze az alapanyagok is pénzbe kerülnek, ám az összhatás egy olcsóbb egyedibb dolog lesz, mintha vennél Vali kész dolgot.

Abban az esetben pedig, ha valamit kell választanod mint pl. egy lakásbiztosítás, akkor az minősül kreatív döntésnek, ha sikerül az általad szükséges legolcsóbb szolgáltatást megtalálnod a tengernyi lehetőség közül.

Ehhez türelemre és a kreatív nyitottságra van szükség, hogy addig kutass, amíg rá nem lelsz a lehető legjobb ajánlatra. Tegyük fel, hogy szükséged van lakásbiztosításra, olcsón.

Hol érdemes ilyen után kutatni? Érdemes a neked szimpatikus cégeknél árajánlatot kérni. Én speciel ezt a vállalatot tudom ajánlani, mert az én esetemben tőlük kaptam a legjobb ajánlatot. Az a szerencse, hogy évente lehet váltani lakásbiztosítást, szóval ha idő közben találsz magadnak egy jobb konstrukciót, akkor simán válthatsz, csupán időben kell ezt jelezned a megfelelő irányba.

Egy lakásbiztosítás számtalan probléma esetén lesz az őrangyalod, aki kisegít téged, ha baj van, és ez a lakásbiztosítás olcsón esetében is így zajlik.

Van nekik egy online lakásbiztosítás kalkulátoruk, ahol részletesen meg tudod adni, hogy milyen biztosításra van szükséged, és ha úgy tartja kedved, akkor azonnal meg is tudod kötni.

Számtalan olyan eshetőségre lehet biztosítást kötni, amik nem csupán külső okok miatt történnek, hanem saját hibából adódó helyzetekre is érvényesek. A beázás esetén történő kártérítéskor a csőtörés és felülről beázás mellett az olyan szempont is szerepel, hogy ha véletlenül nyitva hagyjuk az ablakot, és amiatt történik beázás.

Mielőtt lakásbiztosítást kötünk, és társasházban lakunk, érdemes utánajárni, hogy a háznak alapvetően van-e biztosítása, mert ha igen, akkor nincs szükség külön lakásbiztosításra. Azt hiszem ez igazán lakásbiztosítás olcsón, nem? Ilyenkor maximum az ingóságainkra érdemes kötni egy megállapodást.

Olyan szempont is létezik, ami korom és füst általi károk fedezésére hivatott, ám ez szerintem főként akkor elsődleges szempont, ha a fűtésrendszer nem elektromos padlófűtés, és gyakran főzünk is, tehát ha a többi helyzethez képest nagyobb eséllyel vagyunk kitéve ilyesminek.

Még az is olcsóbbá tudja tenni a biztosításod, ha nem egy hatalmas házban laksz, bár azt hiszem akinek nagy háza van, annak nem számít a biztosítás ára.

Külön meghatározza a biztosítást az is, hogy melléképület van-e és azt is szeretnénk-e bevenni a biztosítandó dolgok közé.

Amennyiben szívesen fordítasz rá időt, akkor a legcélszerűbb mindig egy szakértő tanácsát kérni, mert a Pannonsafenél elsődleges tulajdonság az, hogy mindig felkészült, segítőkész kollégákkal tudjanak az ügyfelek kommunikálni.

Olyan konkrét külső behatások ellen is lehet védekezni, mint a vandalizmus és graffitizés által keletkezett károk. Tehát ha olyan helyen laksz, amihez közel van egy stadion, ahol gyakran van focimeccs, vagy pedig egy szórakozóhely van a közeledben, akkor ez szinte szükségszerű lesz a számodra, hiszen ki tudja mikor fog valaki részegen kárt okozni. Ha egy falu szélén élnél, akkor pont ez neked nem lenne mérvadó. De utcafrontos városi lakás/ház esetében sajnos egyszer lehet, hogy meg fog történni.

Ha úgy adódik egyébként, hogy nem is saját lakásra szeretnél kötni lakásbiztosítást olcsón, akkor van lehetőséged bérlőként is biztosítást kötni. Azt hiszem, ha az olcsóság a mérvadó szempont, akkor nagy valószínűséggel bérlő vagy.