Klímavásárlás kreatívan

Nemrégiben költöztünk új lakásba a párommal, akivel már 5 éve vagyunk együtt. Sajnos még csak albérletben lakunk, de majd ha elérkezettnek érezzük a gyerekvállalás idejét, tervezünk egy saját lakást venni. Most még úgy érzem, nem állunk készen egy kisbabára, szóval a saját otthon gondolata messze van még. Nagyon jó ez az új lakás, amiben most vagyunk, a főbérlőnk is egy kedves idős ember. Az egyetlen probléma az albérlettel az, hogy nincs benne klíma. Mivel tetőtéri lakásról van szó, ezért biztos voltam benne, hogy nyáron meg fogunk fulladni a hőségtől odabent. Beszélnünk kellett a tulajjal, hogy engedélyezi-e klíma beszerelését.

Mivel a bácsi nagyot hallott, ezért hiába hívtuk, nem vette fel a telefont. Kicsit aggódni is kezdtünk érte, nehogy valami baja legyen. Vártunk pár órát, majd inkább elkezdtünk nézegetni magunknak klímákat, remélve, hogy előbb-utóbb visszahív majd minket. Mivel még sosem vásároltunk klímát, nem igazán tudtuk, merre kezdjük el a keresést, kreatívnak kellett lennünk. Nyilván mindenkinek az első lépés, hogy rákeres az interneten a keresőprogramban. Hát mi is ezt tettük. Több oldalt is végigpörgettünk, de valahogy egyik sem tűnt túl megbízhatónak. Aztán arra gondoltunk, inkább véleményeket kéne olvasni , vagy esetleg megkérdezni egy-két ismerőst, akikről tudjuk, hogy van klímája, hogy ők kikkel szereltették be az övéjüket. Időközben a tulaj is visszahívott minket – hála az égnek, – így meg tudtuk vele beszélni a klímát. Szerencsére megengedte a beszerelést, sőt, azt mondta, annak díját ő állja majd. Akkor még nem tudtuk, hogy erre nem lesz szükség.

Emlékeztem, hogy Katának, a kolléganőmnek nemrég szereltek fel klímát a lakásába, úgy gondoltam, őt kérdezem meg először a dologról. Másnap a munkában meg is kerestem őt és feltettem neki a kérdéseimet. Kata szívélyesen segített nekem és elmesélte, hogyan talált rá a tökéletes cégre. Azt mondta, a kedvenc cukrászdájában látta, hogy épp felszerelnek egy klímát és megkérdezte az azon ügyködő úriembert, hogy kinek dolgozik. Az úr elmondta, hogy a Fábián Group Kft. szakembere, klímák forgalmazásával, szerelésével, karbantartásával foglalkoznak. Megadta Katának az elérhetőségeiket, aki este meg is nézte a cég honlapját. Mivel nagyon csábítónak találta az árakat, úgy döntött, vásárol magának egyet onnan. Szerencsére a férje ért az ilyen ketyerékhez és ő segített kiválasztani a lakásukba legmegfelelőbb darabot. Kata elmondása szerint gyorsan történt a megrendelés, a cég internetes oldalán leadták az igényt, lehetőségük volt banki átutalással és utánvétes fizetéssel is fizetniük, ők az utóbbit választották. Először kiment hozzájuk pár szakember, felmérni a terepet, hogy hova lehetséges a klíma felszerelése. Miután kijelölték a helyet, elmentek, de utána hamar kihozták a klímát, fel is szerelték és be is üzemelték azt. Akkor derült ki Katáék számára, hogy az ár, ami a honlapon szerepel, már tartalmazta a beszerelés költségét is, így arra nem kellett külön ráfizetniük. Mivel nagyon meggyőzőnek tűnt számomra ez a történet, eldöntöttem, hogy én is a Fábián Group szolgáltatásait szeretném igénybe venni.

Otthon a párommal meg is találtuk a cég honlapját és megnéztük, milyen klímákat árulnak. Minden klíma beszereléssel együtt került annyiba, ami fel van tüntetve az oldalon, pont úgy, ahogy Kata mondta. Felvettük velük a kapcsolatot, mert azt szerettük volna, hogy előbb jöjjenek ki hozzánk, nézzék meg a lakást és ajánljanak egy olyan klímát, ami megfelelő ide. Megbeszéltünk egy időpontot, amin meg is jelentek nálunk és egy alapos terepfelmérés után ajánlottak nekünk egy konkrét modellt. Miután elmentek a szakemberek, mi le is adtuk a megrendelést a neten és banki átutalással fizettünk. Miután el lett számolva a pénzt, kaptunk egy visszajelzést tőlük és hamar kijöttek beszerelni a megrendelt klímát a lakásba. A szerelés zökkenőmentesen lezajlott és még ott helyben be is kapcsolták nekünk, hogy megnézzük, hogyan működik. Miután elmentek a szerelők, megelégedetten dőltünk hátra a kanapén. Ezzel a klímával már örömmel vártuk a nyarat, mert tudtuk, nem lesz hőség a lakásban, hála a Fábián Group-nak!