Ha egy is kikapcsolódásra vágysz

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor nincs igazán a toppon, kevesebb, az energiája, és nem igazán van kedve, semmihez. Te ilyenkor mit csinálsz?

Mindenki máshogyan vezeti le a feszültséget

Persze sok esetben, a fáradtságot, a stressz okozza. Hiába mondja bárki is, hogy ne legyünk idegesek, mert a gondok idegeskedés nélkül is meg fognak oldódni. Persze ez így igaz, hiszen, ha stresszelünk valamin, azzal csak saját magunkat idegesítjük fel, de ettől a gond még ugyan úgy meg fog maradni.

Mindenkinek van egy tuti megoldása arra, hogyan tudja levezetni a felgyülemlett feszültséget.

Lehet ez futás, sokan ilyenkor esznek, ami persze nem igazán jó megoldás, de olyan is van, aki ilyenkor varr, vagy kirándul…mindenki máshogyan.

Nem lehet mindig minden jó

Azt hiszem, sokan inkább, a borongósabb, téli időszakban lesznek mogorvábbak, zárkózottabbak. Amikor hiányoznak, a színek, a fények, az életünkből.

A tavasz közeledtével, ez van akin jó változást hoz, a nap hatása, és a D vitaminé is. Ez mellé még társul, a tavaszi fáradtság is, pedig oly sok ilyenkor ebben az időszakban, a tenni való.

A hosszú téli időszak vége

Nem igazán szeretem, a telet. Nem szeretek fázni, így nem ez a kedvenc évszakom. Persze, bentről, a meleg házból, az ablakon keresztül, nagyon szeretem nézni a hóesést, még a gyerekekkel is kimegyek szánkózni, és hóembert építeni.

Ez a tél, a tanulásról szólt, így még hosszabbnak tűnt. Persze, jó értelemben, mert önszántamból mentem tanulni, egy angol nyelvtanfolyamra iratkoztam be. A munkahelyem szervezte a továbbképzés céljából, és egyértelmű volt, hogy én is járni fogok, hiszen ez a későbbiekben, hasznos lehet a számomra. Persze, ezek a tanfolyamok, még inkább megnyújtották a hosszú téli napokat.

A tanfolyamnak nemrég lett vége. Most már utólag visszagondolva, nem bánom, hogy télen volt, hiszen úgy is „unalmasak” lettek volna a szürke napok, most pedig tavasszal, a napfényes délutánokon, biztosan nem lenne kedvem, egy zárt helyiségben ülni.

A tavasz a kedvenc időszakom

Mivel elég kreatív családból származok, mindig kitalálunk valamit a gyerekekkel, hogy hogyan díszítsük ki a házat, az évszaknak megfelelően. Közösen összedugjuk a fejünket, hogy kinek, milyen ötlete van.

A Húsvét közeledtével, nyulakat vagdostak a gyerekek, és színeztek, majd ezeket felragasztottuk az ablakra dísznek. Mivel jön a virágok időszaka, így azt is készítettünk párat, az ablakra. A mennyezeti lámpára is készültek virágok, és levelek is, ami igen színesre sikeredett, így tényleg tavaszt varázsolva a lányok szobájába.

Soha nem gondoltam volna, hogy ezek az apró dolgok készítése, ragasztása, elvonják annyira a figyelmemet, hogy ki tudjak kapcsolni teljesen. Az elején annyira nem is vágytam ezekre, hiszen ha amúgy sincsen türelmem, minek álljak neki még babrálni az apróságokkal? Természetesen tévedtem. Bár mennyire is fáradt voltam, igaz nekiállni nehéz volt, de ha már csináltam bármit is, attól kezdve, könnyen ment, és egyáltalán nem volt fárasztó sem.

spring-276014_1280Olyan helyen lakunk, ahol az erdő nem messze van tőlünk. Sokszor kijárunk a gyerekekkel, sétálni, virágot szedni. Az erdő csendje, nagyon ki tud kapcsolni, és bármilyen fáradt is legyek, mindig jól esik kimenni, egy jó sétára. Múlt hét végén kint voltunk, és a gyerekeke felfedeztek az egyik bokron, egy fészket, benne tojásokkal. Három kicsi, olyan fürj tojás méretű, zöldes héjú tojások voltak. Alig várják, hogy kimenjünk újra, és meglássák, hogy még mindig tojások vannak-e vagy pedig kikeltek már a fiókák.

Az én kikapcsolódásom ez, de mindenkinek más, csak meg kell találnia, a megfelelőt.