Fogpótlás gyorsan, és kreatívan!

Nincs olyan köztünk szerintem, aki soha ne lett volna még fogorvosnál. Tudom, sokunk csak az iskolával, vagy rutin ellenőrzések miatt járt vagy jár fogorvoshoz, de rengetegen vagyunk azok is, akiknek kellet betömni fogat, fúrni, faragni, csiszolni. Nem egy kellemes élmény, ez tény, de képben kell lennünk, hogy mi is fog történni a szánkban.

Az én sztorim kicsit más lesz, mint a fent említett és kicsit megbotránkoztató is.

17 éves voltam, amikor nyári szünetben vártam az éjszakai buszt Budapest külső kerületében a házunktól 100 méterre körülbelül. A legjobb barátommal voltam, éppen dohányoztunk. A barátomnak volt csak cigije, én is abból kaptam. Mind a ketten rágyújtottunk egy-egy szál cigire, így maradt neki egy darab szál. Odajött hozzánk három rosszarcú férfi, akik erősön ittas állapotban voltak. Kértek tőlünk cigit, de barátom nem adott. Teljesen nyugodtan kezelte a helyzetet. Nem is értettem, mit gondol, messziről látszott rajtuk, hogy mennyire semmirekellő, kötekedős bunkók mind a hárman. De azért csak feleselt, nem adott cigit sem nekik. Elkezdték fenyegetni, hogy akkor megütik, de vállat rándított, majd közölte velük, hogy oké, akkor hívom a rendőröket. A következő fenyegetés már az volt, hogy akkor engem ütnek meg, hátha akkor megijed és ad nekik cigit. De nem adott, erre fel, hogy megfélemlítsenek minket, kaptam két nagy ütést az arcomra ököllel, majd csak ezután kapták meg a barátomtól azt az egy szál cigit. Hirtelen nem is éreztem a súlyát ennek az egésznek, annyira nagy volt bennem az adrenalin és az ijedtség, hogy fel se tűnt, hogy mekkora károkat okoztak.

Elsétáltak, majd mi kihívtuk a rendőrök. Pont, mire a rendőrök kiértek, sétált pont az irányunkba ez a három részeg állat. Mutattuk, hogy ők voltak azok, persze nekünk akartak esni még egyszer, le se tagadták, hogy ők voltak. A rendőrök elfogták őket és bevitték a kapitányságra.

Kihívtuk a mentőket is, akik kevésbé szakszerűen jártak el. Megfogták az arcom és szinte már tessékeltek is ki engem a mentőautóból. Mondtam, hogy iszonyúan fáj, kéne valamit kezdeni vele. Mondták, hogy el tudnak vinni kórházba, de maximum reggel 5-re fognak behívni egy röntgenre, előbb biztos nem. Gyakorlatilag lebeszéltek az egész témáról, így hazamentem. Reggel anyummal a fogászaton kezdtünk. Persze éjjel semmit nem tudtam aludni. Reggelre feldagadt az egész arcom és a fogászatról mentem is át a szájsebészetre, ahol a panorámaröntgenen látszott, hogy az állam az alsó szemfogamtól kezdve ketté van törve, illetve az állkapcsom is leszakadt, eltörte az a csont, ami segítségével ugye nyitom-zárom a számat. És kiesett egy fogam hátulról, ami nem baj, mert bölcsességfog volt, de elölről is kiesett egy. A szájsebészetről küldtek a kórházba, hogy ezt azonnal meg kell műteni. Aznap este meg is műtöttek. Orvosi fémeket ültettek az arcomba a törésekhez, amik már örök életemre ott maradnak, így tudom használni az állkapcsomat.

Miután kiengedtek a kórházból és a kontrolloknak is vége lett, rákerestem, hogy: „fogpótlás gyorsan”.

Eléggé rosszul éreztem magam amúgy is, szerettem volna gyorsan túlesni az utolsó simításokon, és megkapni az új fogamat előre. Ráakadtam a fogorvosbudapest.info nevű weboldalra, ahol hosszas és részletes leírást adtak a fogpótlásról. Nagyon szimpatikusnak tűnt az oldal, így fel is vettem velük a kapcsolatot és elment egy vizsgálatra. Ha már így alakult, szerettem volna összekötni ezt a kényszerlátogatást egy régi álmommal.

Pontosan annál a fognál, ami kiesett, volt egy rés. Kicsi volt, de azon kívül a fogsorom olyan volt, mint a gyöngysor, ezért mindig is nagyon zavart. Kértem őket, hogy kicsit legyenek kreatívak, hozzák teljesen rendbe a fogsoromat, és legyen valóban olyan, mint egy gyöngysor. Egyáltalán nem okozott nekik kihívást a dolog. Simán megcsinálták és jobb lett, mint új korában. Nem is a fogpótlás miatt nem tudtam rágni, hanem az állkapcsom miatt. A fogpótlás gyorsan lezajlott, így már csak várnom kellett.

Egyébként egy magán rendelőről van szó magán szakorvosokkal, akik teljesen profik voltak. Annyira elégedett voltam az eredménnyel és a fogpótlás gyorsaságával, hogy utána bátran ajánlottam őket tovább a barátaimnak is. De nem csak a barátaimnak, hanem rajtuk kívül az ismerőseimnek, sőt még a rokonaimnak is elmeséltem és elhíreszteltem, hogy mennyire kitűnően dolgoztak. Még akár a magánrendelések között is bele tudunk botlani igazi kontárokba, akik azt se tudják szinte, hogy mit csinálnak, csak fúrnak, faragnak, csiszolnak, és a végeredmény pedig borzalmas. Szerencsére én nem így jártam, és szerencsére a fogpótlás gyorsan is ment, ahogy azt akartam!

Egyébként ma már 22 éves vagyok, teljesen rendbe jöttem. Habár kicsit borotválkozásnál furcsa érzés azon a tájon, de kibírható. Sokkal zavaróbb az, hogy front érzékeny lettem. Ami pedig az igazságszolgáltatást illeti…

Mai napig mászkálunk a bíróságra emiatt. 5 éve lesz 2 hónap múlva, hogy ez megtörtént, de még mindig nincs vége, csak tárgyalások, idézések. Természetesen az a jómadár, aki ütött, eltűnt, azóta már körözik. Bár ezen, szerintem senki nem lepődött meg. Mindenesetre most úgy áll a dolog, hogy ha x ideig nem lesz meg, akkor elítélik úgy, hogy meg sincs, így pedig az idő múlásával kamatozik a büntetése is, ami meg az ő gondja lesz. Egészen elképesztő, hogy mit gondolt magáról ez a három szerencsétlen, egyszerű „ember”. Pechjükre nagyon rossz lóra tettek, mert én nem hagytam annyiban. Fizettem szorgosan az ügyvédemet, aki vérprofi, csak hogy biztosan rács mögött legyenek hosszú évekig. Tudom, hogy sose fog megtérülni ez a pénz, de azért jól fog esni a lelkemnek, ha mással nem is, de legalább a pénzemmel, előrébb tudom vinni az ügyet és az igazságszolgáltatást.

Szerencsére ma már bátran mosolygok és nem szokott eszembe jutni se ez az incidens. De egyébként ha szóba is jön, nem szokott megrázni a dolog, nem volt szerencsére olyan nagy trauma.