Esküvőre megyünk, közösen fogunk buszt bérelni

El sem hiszem, végre újra lakodalomba megyünk Olyan régen voltunk már utoljára, és mégis más, amikor egy barát, vagy egy rokon megy férjhez.

A menyasszony, és a vőlegény

ring-634531_1280Az én rokonom, a menyasszony lesz, Ildi, a leendő párja pedig Jani. Már 2 éves ismerik egymást, és végre idén nyáron összeházasodnak. Mindenki azt hitte, azért ez a hirtelen döntés, mert terhes az unokatestvérem, de közölte mindenkivel, hogy szeretik egymást, de még nem terveznek családot alapítani. Először élvezni szeretnék az életet kicsit kettesben, utazni, mert Ildinek ez a nagy álma. Aztán ha minden megvolt, amit fontosnak éreznek, úgy is hiányozni fog valami, az pedig a család, a gyermek.

Na de kanyarodjunk vissza az esküvőhöz. Karácsonykor kérte meg jani a kezét, ő pedig boldogan mondott igent neki. A szüleik is nagyon örültek, hiszen Jani törekvő, saját vállalkozása van, Ildi pedig kedves, segítő kész, és szeret sütni főzni. Szóval most mindenki elégedett lehet.

A szervezés

Az esküvő június 6.-án lesz Pécsen. Elég messze laknak tőlünk, mert a család egy része, és a kicsit távolabbi rokonok, Budapesten vagy a környékén élnek, így nekünk valahogyan el kell utaznunk oda. A szüleim, és a testvéreik egyik délután összeültek, hogy meg is vitassák a kérdést, hogy hogyan legyen. Innen olyan 40 vagy 50 fővel lehet számolni, hogy annyian biztosan leszünk. A kérdés már csak az volt, hogy hogyan is menjünk. Van aki kocsival szeretne, van akinek ez hosszú út lenne, és nem is rutinos vezető. Valamelyikük azt javasolta, mi lenne, ha keresnének, egy személyszállítással foglalkozó céget, és bérelnénk egy buszt. Az lenne a leg megfelelőbb, egyszerre mennénk, nem lenne gond, hogy ki fog eltévedni, vagy ki nem ér oda időben.

Persze annak a veszélye is megvan, ha valami történik útközben, akkor mind elkésünk, de a mai buszok már megbízhatóak, ha csak nem lesz valami beleset, vagy torlódás, akkor minden rendben lesz.

Az ajándék

Sokat gondolkodtunk, hogy mit vegyünk ajándékba? Szerencsére mindenük megvan. Janinak volt egy kis lakása, oda költöztek, így azzal nem volt gond. Mindenük megvan, amire szükségük lehet, így minden vásároljunk egy második, vagy harmadik étkészletet. Teljesen feleslegesnek találom én is. Jó fejek voltak Ildiék, mert írtak egy listát, azokból a dolgokból, amijük nincsen, hogy ha valaki szeretne, akkor arról vásárolhat valamit, aztán húzza le. Praktikus dolognak tartom, és semmi bántó nincsen benne. Elvégre mit kezdjen egy csomó azonos dologgal?

Nálunk több család is adhat közösen ajándékot. A szüleim, mi, az öcsémék, és a nővéremék. Arra gondoltunk, mivel úgy is szeretne utazni a leendő pár, hogy vásárolunk nekik valamerre egy hétvégét, vagy pár napos utat. most már sok ilyen lehetőség van. Egy párizsi hétvégének biztosan örülnének, vagy mondjuk egy pár napos olaszországi utazásnak, Róma, Napoly környékére, de el tudnék képzelni, egy New Yorki hétvégét is. Mindegy melyik mellett döntünk, biztosan örülni fognak bármelyiknek. Mi adjuk az utat, nekik csak a költőpénzt kell vinni. De akár egybe is köthetik egy másik nyaralással is, így meghosszabbítva az utazást. Ezt majd ők eldöntik úgy is.

Már nagyon várom a lakodalmat. Életemben először leszek koszorús lány, ez miatt is nagyon izgatott vagyok. Hiszen azt sem tudom, hogy mit kell csinálnia egy koszorús lánynak? Te tudod? Ennek majd utána járok, hogy nehogy elrontsak valamit.